Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Supë-pure “ala milaneze”

Përbërësit për 6 persona: 

Fasule të bardha për purenë, 1 kilogram e 400 gramë;

Makarona, 50 gramë;

Advertisement

Domate, 100 gramë;

Ajkë qumështi, 100 gramë;

Vezë, 2 kokrra;

Vaj ose gjalpë, 50 gramë;

Djathë, 50 gramë;

Kripë, sipas dëshirës.

 

Gatimi:

Ziejmë makaronat dhe i kullojmë në kullesë. Grijmë qepën dhe e skuqim në yndyrë. Pas pak hedhim domaten dhe i lëmë të mpiksen në zjarr të ngadalë. Ziejmë fasulet dhe i bëjmë pure. Shtojmë edhe pak yndyrë, ajkën e qumështit, qepën dhe domaten, makaronat. U japim një valë të gjithave së bashku. Serviret supa e mxehtë, pasi i hidhet djathë i grirë, të cilin italianët, zakonisht e mbajnë në pjatë më vete dhe e hedhin sipas dëshirës.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Ata qe nuk intervistuam dot këtë javë

Next Post

Je fans/e i/e vërtetë i Kampionatit Botëror?

Advertisement