Përbërësit për 6 persona:
Fasule të bardha për purenë, 1 kilogram e 400 gramë;
Makarona, 50 gramë;
Domate, 100 gramë;
Ajkë qumështi, 100 gramë;
Vezë, 2 kokrra;
Vaj ose gjalpë, 50 gramë;
Djathë, 50 gramë;
Kripë, sipas dëshirës.
Gatimi:
Ziejmë makaronat dhe i kullojmë në kullesë. Grijmë qepën dhe e skuqim në yndyrë. Pas pak hedhim domaten dhe i lëmë të mpiksen në zjarr të ngadalë. Ziejmë fasulet dhe i bëjmë pure. Shtojmë edhe pak yndyrë, ajkën e qumështit, qepën dhe domaten, makaronat. U japim një valë të gjithave së bashku. Serviret supa e mxehtë, pasi i hidhet djathë i grirë, të cilin italianët, zakonisht e mbajnë në pjatë më vete dhe e hedhin sipas dëshirës.