Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Qofte të mbushura

QOFTE E MBUSURPërbërësit:

Mish viçi të grirë, 600 gramë

Patate të grira, 2 copë

Advertisement

Qepë, 2 kokrra

Ermik (miell i bluar trashë), 100 gramë

Vezë të ziera, 3 kokrra

Hithra ose lëpjetë, sipas dëshirës

Gjalpë, 100 gramë

Hudhra (në kimë), 6 thelpinj

Kripë e piper të zi, sipas dëshirës

Miell peksimadhesh, sipas dëshirës

Majdanoz, borzilok

Ujë për kimën, 100 miligramë

Djathë kaçkavall për spërkatje, sipas dëshirës

 

Përgatitja:

E vendosim mishin e grirë në një tas voluminoz. Hedhim atje patatet e grira, qepën e hudhrat e grira, ermikun, ujë, kripë dhe piper. Shkrijmë në zjarr gjalpin (mirë është në banjo uji) dhe e trazojmë mirë me dorë derisa të bëhet një masë homogjene që nuk ngjitet në gishtërinj. Vezëve të ziera u heqim lëvoret dhe i grijmë në copa jo shumë të vogla. Qepën, po të duam, e skuqim. Grijmë hithrat e njoma (ose lëpjetët). Në një dërrasë hedhim masën e mishit për ta punuar dhe për ta bërë qofte. I shtrijmë me dorë për t’i hapur vend kimës së përgatitur, të cilën e hedhim në mënyrë të barabartë mbi “petën” e mishit të grirë. E mbledhim petën e mishit dhe krijojmë me secilën nga një role të vogël. I skuqim paksa në zjarr sa të ngjirizen në të dy anët e pastaj i spërkatim me djathë të grirë dhe peksimadhe. I vendosim në tavë dhe i vëmë në furrë për t’i pjekur. Furrën e nxehim në 200 gradë dhe i lëmë atje për 20 minuta. I servirim me çdo garniturë që duam, me makarona, pilaf, sallata, etj. Mund t’i servirim edhe me salcë beshamel ose çervish të zakonshëm.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

TA NISIM DITEN ME BARCALETA

Next Post

Çfarë masazhi do t’ju bënte mirë?

Advertisement