Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Biskota pashke

Përbërësit:
800-900 gramë miell që fryhet vetë
250 gramë sheqer pluhur (280, nëse i duam më të ëmbla)
300 gramë gjalpë
150 gramë vaj
2 vezë të mëdha
1/3 filxhan qumësht
2 lugë qumësht i koncentruar (jo me sheqer, si ai që i hidhet kafesë)
1 lugë e vogël esencë vaniljeje
1 e verdhë veze për lyerjen lart

Përgatitja
Rrahim mirë gjalpin me sheqerin, derisa të bëhet një masë kremoze e bardhë. Më pas shtojmë vajin, vezët e qumështin dhe në fund, esencën e vaniljes. Dalëngadalë shtojmë miellin, derisa të bëhet një brumë i butë që nuk ngjit nëpër duar. I japim format që dëshirojmë, i vëmë në një tepsi të lyer me vaj dhe nga sipër i lyejmë me furçë me të verdhën e vezës, të tretur në pak ujë. I pjekim në 165 gradë celcius, derisa të marrin një ngjyrë të artë.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Nora zbulon barkun 9 muajsh

Next Post

Sapo acarohet gruaja, më fillon dhembja prapa kokës...

Advertisement