Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Grurë me zarzavate në uok

Përbërësit

1 qepë mesatare, ose 2-3 të njoma

një degë selino

Advertisement

zarzavate të ndryshme (kungull, karotë, spec i kuq, spec jeshil, mashurka jeshile, etj.)

vaj ulliri, kripë, erëza (sipas dëshirës, për shembull, kopër, xhenxhefil i grirë)

Pak bejkon

Një filxhan grurë, të cilin e kemi lënë disa orë në ujë

 

Përgatitja

Në fillim hedhim pak vaj në tiganin uok dhe aty shtojmë xhinxherin e grirë. Marrim qepën, e grijmë dhe e vëmë në tiganin uok, bashkë me bejkonin. Sapo fillon të shkrijë pak, shtojmë një e nga një zarzavatet, të cilat i kemi prerë në kubikë të vegjël. Në fund shtojmë grurin e kulluar nga uji dhe i shtojmë pak nga pak ujë të nxehtë derisa të zjehet. Në përgjithësi, për 15-20 minuta është gati. Mund të bëhet edhe pa bejkon, por me gjoks pule, apo pa to. Është i shpejtë në gatim dhe shumë i mirë në shije.

 

Shënim: uok (wok) – enë gatimi me origjinë kineze, e ngjashme me tiganin dhe tavën tonë tradicionale, por me fund të rrumbullakët.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

BILBILI I KAPEDANIT TEK ZOGU I ZONJËS Nga Mitro Çela

Next Post

Horoskopi 11 maj-17 maj

Advertisement