Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Sallatë patatesh “ala Kreta”

Këndi i kuzhinës
Sallatë patatesh “ala Kreta”

Përbërësit për katër vetë:
Patate, 4 kokrra
Ullinj pa bërthama, 1 gotë
Vaj ulliri, 6 lugë
Kripë, sipas dëshirës
Qepë të thata, dy kokrra
Lëngu i një limoni.
Majdanoz i freskët.

Përgatitja:
Hapi i parë: Pjekja e përbërësve. Në një tavë shtrojmë letër alumini. Lajmë mirë patatet dhe i vendosim atje. Qepën e vendosim të larë e të pastruar, por me gjitha gujava. Ullinjtë i vendosim pasi u kemi hequr bërthamën. I mbështjellim fort të gjitha me letër alumini dhe i vëmë në furrë për t’i pjekur në një nxehtësi 200 gradë. Pjekja vazhdon deri në 40 minuta. I heqim nga zjarri dhe i lëmë të ftohen.
Hapi i dytë: Qërojmë patatet e qepën dhe i presim si për sallatë.
Hapi i tretë: I përziejmë të gjitha bashkë (edhe ullinjtë). U hedhim lëngun e limonit, majdanozin e vajin e ullirit dhe i përziejmë që ato të shpërndahen gjithandej.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

TA NISIM DITEN DUKE QESHUR

Next Post

Më kanë përjashtuar nga forcat e armatosura, a mund ta shfuqizoj vendimin?

Advertisement