Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Role kungulli

 

Përbërësit:

Niseshte (për brumin), 2 lugë gjelle

Advertisement

Kungull (për brumin), 300 gramë

Vezë (për brumin), 2 kokrra

Miell (për brumin), 250 gramë

Qumësht (për brumin), 120 mililitra

Jeshilllëqe dhe kripë (për brumin), sipas dëshirës

Patëllxhanë, 2 copë

Domate, 1 kokërr

Djathë i shkrirë, 200 gramë

Hudhra, 1 thelb

 

Gatimi:

Kungullin e grijmë në rende. Po të na duket se ka shumë lëng, e shtrydhim pak në dorë. Përziejmë kungullin me vezët, jeshillëqet e grira, miellin, niseshtenë, i kripim sipas dëshirës dhe i përziejmë për të krijuar një masë homogjene. E hedhim brumin në tavën të cilën e kemi lyer paraprakisht me yndyrë dhe e pjekim në furrën e nxehur 180-200 gradë. Me t’u praruar anët, roleja është gati. Derisa brumi shtë në furrë, merremi me “mbushjen”. I presim patëllxhanët në feta të holla, i kripim, i lyejmë me miell dhe i skuqim patëllxhanët në vaj të nxehtë ose i pjekim në furrë, ashtu siç janë, të lyer me miell. Në rast se do të ndjekim variantin e dytë, atëhere duhet të pjekim në fillim patëllxhanët dhe pastaj, vetë rolenë. Në variantin e dytë, i grijmë domatet në fije të holla dhe u heqim farat. Shtypim hudhrën dhe e përziejmë me djathin e shkrirë, me të cilin lyejmë gjithë sipëfaqen e tavës. Në vend të djathit të shkrirë mund të përdoret edhe gjizë jo shumë e kripur. Mbi djathë vendosim patëllxhanet dhe domatet. E mbledhim në letër kuzhine duke i dhënë formën e rolesë dhe e vendosim në frigorifer të qëndrojë ndonjë orë… E pjekim përfundimisht në furrë për disa minuta dhe e presim me kujdes, që të duket bukur.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Disa përshtypje të këqija nga vizita e Papa Franceskut në Tiranë Nga KASTRIOT MYFTARAJ

Next Post

Besi “rivalizon” Ermalin

Advertisement