Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Tortë me çokollatë e shpejtë (ne mikrovalë)

Për tortën:
– 125 g çokollatë
– 1/4 lugë çaji pluhur pjekjës
– 100 g sheqer
– 50 g miell
– 2 lugë pana
– 100 g gjalpë
– 3 vezë

Për zbukurimin:
– 2 luge ujë
– 60 g çokollatë
– 2 lugë pana
– 1 lugë gjelle sheqer pluhur

Përgatitja e recetës:
Shkrijeni çokollatën në një tas të madh për 1 min në furrën me mikrovalë në fuqinë maksimale.
Shtoni gjalpin në copa, dhe vazhdoheni proçesin edhe një minutë tjetër; nxirreni nga furra dhe përziejeni mirë.
Përzieni vezët dhe sheqerin në një tas, shtoni çokollatën dhe gjalpin, miellin, pluhur pjekës dhe panën.
Vishni me letër furre fundin e një tave të rrumbullaktë prej qelqi (diametri 22 cm) dhe hidhni përzierjien.
Piqeni 5-6 minuta në mikrovalë me fuqi maksimale dhe më pas kontrolloni pjekjen : maja e thikës duhet të dalë e thatë, megjithëse sipërfaqia duket e njomë. Hiqeni nga tava dhe lëreni të ftohet.
Përgatisni zbukurimin e tortës kur ajo të jetë ftohur pak : Shkrini çokollatën me ujin dhe sheqerin për 40 sekonda në fuqinë maximale.
Kur të jetë shkrirë përziejeni me dy luge pana dhe lyeni me të tortën.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Cruise RP-1: Shoferi juaj personal

Next Post

Florida Meshi: Muzika është jeta ime

Advertisement