Për tortën:
– 125 g çokollatë
– 1/4 lugë çaji pluhur pjekjës
– 100 g sheqer
– 50 g miell
– 2 lugë pana
– 100 g gjalpë
– 3 vezë
Për zbukurimin:
– 2 luge ujë
– 60 g çokollatë
– 2 lugë pana
– 1 lugë gjelle sheqer pluhur
Përgatitja e recetës:
Shkrijeni çokollatën në një tas të madh për 1 min në furrën me mikrovalë në fuqinë maksimale.
Shtoni gjalpin në copa, dhe vazhdoheni proçesin edhe një minutë tjetër; nxirreni nga furra dhe përziejeni mirë.
Përzieni vezët dhe sheqerin në një tas, shtoni çokollatën dhe gjalpin, miellin, pluhur pjekës dhe panën.
Vishni me letër furre fundin e një tave të rrumbullaktë prej qelqi (diametri 22 cm) dhe hidhni përzierjien.
Piqeni 5-6 minuta në mikrovalë me fuqi maksimale dhe më pas kontrolloni pjekjen : maja e thikës duhet të dalë e thatë, megjithëse sipërfaqia duket e njomë. Hiqeni nga tava dhe lëreni të ftohet.
Përgatisni zbukurimin e tortës kur ajo të jetë ftohur pak : Shkrini çokollatën me ujin dhe sheqerin për 40 sekonda në fuqinë maximale.
Kur të jetë shkrirë përziejeni me dy luge pana dhe lyeni me të tortën.