Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Pashtet me mëlçi viçi

Përbërësit për çdo 500 gramë mëlçi:
– 100 gramë dhjamë berri ose sallo derri
– 100 gram gjalpë
– 1 kokër qepë e thatë
– 1 karotë mesatare
– 1 tufë majdanoz
– 1 gjethe dafinë
– Kripë e piper, sipas dëshirës.

Përgatitja:
Mëlçinë e lajmë, e pastrojmë nga zhabat, cipa e trashë, damarët dhe e presim në copa të vogla. Pastrojmë karotat, majdanozin, qepën dhe i grijmë hollë. I hedhim të gjitha bashkë në një tenxhere dhe i skuqim me dhjamë në zjarr të ngadaltë, në mënyrë që të mbeten vazhdimisht të buta. Kur e shohim se kanë zier, janë tretur, atëhere i shkojmë në makinën e mishit ose në kombinat, për të krijuar një brumë të hollë, që mund të kullohet edhe në sitë. Pas kësaj, e hedhim në një tenxhere tjetër. I hedhim kripë dhe e përziejmë, duke shtuar herë pas here gjalpin. E lëmë në zjarr derisa të trashet sa të mund të qëndrojë mbi bukë, pastaj e hedhim në një enë qelqi apo porcelani dhe e lëmë të ftohet. Pashtetin mund ta përdorim për të bërë kanape me bukë të thekur, por mund ta servirim edhe si meze, së bashku me garnitura të tjera, si: Sallata jeshile, sallata me patate, vezë të ziera, etj.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Si do reagonit nëse ju ngacmon një maniak?

Next Post

GBMC: Nuk merrem me WhatsApp! Dashurinë e dua pranë...

Advertisement