Sot jemi të gjithë dëshmitarë dhe pjesë e një bote teknologjike, që e ka bërë më të lehtë se kurrë lidhjen me të tjerët. Ndërkohë, nga ana tjetër, dëshira për një marrëdhënie të mirë mund të ndihet sa e shtuar, aq dhe e pakapshme. Kjo mënyrë moderne e të ecurit të jetës, me ritme të shpejta, shpesh lë pak hapësirë për njohjen e ngadaltë dhe të qëllimshme, që dikur ishte sinonim i dashurisë.

Kohët e letrave të shkruara me dorë dhe bisedave të gjata duken aq të largëta, zbehur atje tutje në të shkuarën. Në vend të kësaj, e gjejmë veten duke lundruar në një botë virtuale të mbushur me rrëshqitje, pëlqime dhe lidhje kalimtare. Koncepti i përkushtimit është bërë më i rrjedhshëm dhe ndjekja e kënaqësisë së menjëhershme ka lënë në hije durimin dhe përkushtimin e kërkuar për një marrëdhënie të qëndrueshme.

Në këtë epokë që na ka zaptuar, është e lehtë të kesh një ndjenjë malli për thjeshtësinë dhe thellësinë e dashurisë si në kohët e vjetra. Ne dëshirojmë ditët kur dashuria ishte një zgjedhje e qëllimshme, kur marrëdhëniet ndërtoheshin mbi besimin, respektin dhe vlerat e përbashkëta. Kishte një kuptim të natyrshëm, pasi dashuria kërkonte përpjekje, sakrifica dhe gatishmëri për t’u bërë ballë stuhive sëbashku. Po sot? Një “çkm”, “o më yllo”, “ti qeke bishë”, “ça makine të pëlqe” homogjenizon “dashurinë”.

Megjithatë, mes këtij deti mundësish të pafundme, virtuale apo jo, është e rëndësishme të mbajmë mend se ndjekja e një marrëdhënieje të mirë kërkon aftësi dalluese dhe vetëdije. Kërkon që t’i rezistojmë tundimit për t’u vendosur për lidhje sipërfaqësore, dhe në vend të kësaj të kërkojmë thellësi, autenticitet dhe intimitet emocional.

Ndërsa koncepti i marrëdhënieve mund të ketë ndryshuar, ende dua të besoj se dëshira themelore e njeriut për dashurinë cilësore, atë që shemb mure pengesash, mbetet e pandryshuar. Ne dëshirojmë shoqëri, mirëkuptim dhe ndjenjë përkatësie. Ne dëshirojmë shumë dikë që na sheh ashtu siç jemi në të vërtetë, që pranon të metat tona dhe lavdëron pikat tona të forta.

Si gazetare që gjatë gjithë kohës më duhet të lundroj në botën digjitale, përmes shkrimeve të mia dua të hedh dritë mbi sfidat dhe triumfet e dashurisë në epokën virtuale, dhe t’u kujtoj lexuesve vlerat e përjetshme që mbështesin çdo marrëdhënie kuptimplotë. Fjalët tuaja kanë aftësinë të lidhin hendekun midis të vjetrës e të resë, dhe të na kujtojnë të gjithëve fuqinë e qëndrueshme të lidhjes njerëzore!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *