Angelina Mango është 22-vjeçarja e cila triumfoi mbi të gjithë në festivalin “Sanremo 2024”, duke rrëmbyer çmimin e parë mes artistëve të tjerë.

Mango me këngë “La noia”, ka marrë 40.3% të totalit të votave, nëpërmjet televotimit, Press Room-it dhe jurisë.

Po ashtu, Angelina Mango është e gruaja e parë që fiton Sanremon pas 10 vitesh, ku një fituese grua ka qenë më 2014, kur Arisa fitoi me këngën Controvento.

Ndërkohë në finalen e edicionit të 74-të të festivalit të Sanremos, Geolier u rendit i dyti, ndërsa e treta ishte Annalisa.

Renditja:

 1. Angelina Mango
 2. Geolier
 3. Annalisa
 4. Ghali
 5. Irama
 6. Mahmood
 7. Loredana Bertè 8
 8. Il Volo 9
 9. Alessandra Amoroso
 10. Alfa
 11. Gazzelle
 12. Il Tre
 13. Diodato
 14. Emma
 15. Fiorella Mannoia
 16. Kolors 17
 17. Rain
 18. Saints
 19. Negramaro
 20. Dargen D’Amico
 21. Ricchi e Poveri
 22. BigMama
 23. Rose Villain
 24. Clara
 25. Renga Nek
 26. Maninni 27
 27. La Sad
 28. BNKR44
 29. Sangiovanni
 30. Fred De Palma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *