Një nga prezantueset më të njohura të lajmeve në Kanada, Lisa LaFlamme, ka thënë se e kanë pushuar nga puna për shkak se flokëve të saj gri, të thinjur.

Në një video të postuar në Twitter, LaFlamme zbuloi se ajo ka hequr dorë nga organizimi i edicionit të lajmeve të mbrëmjes të CTV. Vendimi “më tronditi dhe më trishtoi,” tha ajo, duke shtuar se “në moshën 58-vjeçare mendova se kisha më shumë kohë përpara meje”.

Në mes të pandemisë, LaFlamme mori vendimin të mos i lyente më flokët, si shumë gra të tjera. Kjo “më çliroi”, tha ajo më vonë dhe do të donte që ta kishte marrë vendimin më shpejt.

Drejtuesit e kanalit kishin një mendim ndryshe. Gazeta Globe and Mail raportoi se një drejtues i lartë i kanalit pyeti se kush e miratoi vendimin për të thinjur flokët e LaFlamme. Të dy, gjithmonë sipas publikimit, nuk janë pajtuar për arsye gazetareske dhe më në fund ai i ka njoftuar se kontrata me të do të përfundonte.

Ishte fundi i një karriere 35-vjeçare në kanal për LaFlamme. Ajo ka bërë reportazhe luftarake, ka mbuluar fatkeqësitë natyrore, por u pushua nga puna për flokët e saj.

Dëbimi erdhi si një tronditje për politikanët dhe gazetarët në Kanada, raporton Guardian. Shumë folën për sekizmin dhe moshën pas vendimit.

Kompania mëmë nga ana e saj e justifikoi largimin si “përshtatje me zakonet e shikuesve”, por nuk komentoi ankesat për ngjyrën e flokëve. Dhe drejtuesit mohojnë se shkarkimi ka lidhje me flokët e thinjura të prezantueses.

Ka edhe nga ata që komentojnë standarde të dyfishta. Burrat nuk frenohen të tregojnë moshën e tyre ndërsa plaken. LaFlamme madje kishte zëvendësuar një spikere 77-vjeçare në edicionin e lajmeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *