Përbërësit

– 300 gramë fileto salmoni

– 400 gramë fileto peshku tjetër (ton, merluc, etj.) pa hala

Për marinadën

– 250 gramë pana

– 2 limona jeshilë

– 2 thelbinj hudhra

– disa fije shafrani

– pak spec djegës, kripë, piper

 

Përgatitja

Në një tas, përzieni mirë panën, lëngun e një limoni, thelpinjtë e hudhrës së shtrydhur, shafranin, specin djegës, kripën dhe piperin. Pritini filetot e peshkut në kube të mëdha, vëreni peshkun në tas, mbulojeni me një plastmas dhe lëreni të marinohet të paktën 3 orë në frigorifer. Pastaj kullojini copat e peshkut nga marinada dhe futini në 4 shishqebapë, të cilët mund t’i vini mbi zgarë, ose në zgarën e furrës për 10 minuta, duke i kthyer rregullisht. Më pas, nxirrini. Ngroheni marinadën e lëngun e limonit tjetër për 3 minuta në furrë dhe pastaj lyeni me to shishqebapët e peshkut. Shërbejini të ngrohtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *