Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Kek misri me perime

Përbërësit:
3 kokrra vezë
½ filxhani vaj ulliri
1 filxhan djathë i grirë
1 pako me perime të ngrira 300-400 gr (karota, bizele, etj.)
1 ½ filxhani qumësht
Miell misri sa të bëhet brumë si për kek
1 lugë e vogël sodë
kripë

Përgatitja:
Ajo është e thjeshtë; përzihen të gjithë përbërësit e lëngshëm së bashku, më pas shtohen perimet e shkrira e të kulluara dhe në fund, mielli i përzier me sodën e kripën, derisa të bëhet një brumë pak i hollë. Kjo shtrohet në një tepsi të lyer më parë me vaj dhe piqet në 180 gradë celsius për 30 minuta, ose derisa të ketë marrë një ngjyrë të artë përsipër dhe një kunj dhëmbësh i futur në të, të dalë i pastër. Lihet të ftohet pak e të kullojë dhe mund të shoqërohet me kos. Po të doni, mund t’i shtoni edhe erëza, si edhe majdanoz.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Kika: Fatjoni e përjeton mungesën time...

Next Post

Gjërat më të çuditshme që janë gjetur në aeroport

Advertisement