Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
BARCALETAT E SE DIELES
Si ta përgatisim salcën “pesto” në kushte shtëpiake?
Horoskopi i javës 17 nëntor-23 nëntor

Si ta përgatisim salcën “pesto” në kushte shtëpiake?

Karakteristikë e kësaj salce të kuzhinës italiane, përveç shijes së veçantë, është se ajo mund të ruhet për një kohë pak a shumë të gjatë. Për të përgatitur një sasi të nevojshme për një familje prej pesë vetësh, duhen këta përbërës:

 

Borzilok, një tufë

Advertisement

Arra ose kikirikë, dy duar

Djathë parmixhano të grirë, 50 gramë

Vaj ulliri, rreth 100 gramë

Uthull, 2 lugë gjelle

Kripë, 1 lugë çaji

Hudhra, 1-2 thelpinj

Piper i zi, sipas dëshirës

Majdanoz, 1 tufë e vogël

 

Përgatitja:

Lajmë dhe thajmë borzilokun. Heqim gjethet nga kërcelli. Ato duhet të jenë fare të thata. Thërrmojmë arrat dhe djathin. Futim borzilokun e majdanozin në blender dhe shtojmë komponentët e tjerë. E përziejmë derisa të bëhet një salcë pak a shumë e ngurtë. Pas kësaj, hedhim uthullën. Në rast se salcën e përgatisim për ta ruajtur, atëhere sasinë e kripës dhe të uthullës e shtojmë paksa. Kavanozat ku do ta hedhim salcën i pastrojmë dhe i pasterizojmë. Po ta mbyllim mirë kavanozin e sterilizuar, atëhere salca mund të ruhet për disa ditë me radhe, madje në frigorifer, edhe për një muaj rresht…

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

BARCALETAT E SE DIELES

Next Post

Horoskopi i javës 17 nëntor-23 nëntor

Advertisement