Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
7 gjëra që duhet t’i bëni patjetër në Brazil!
Mrekullitë e kuzhinës së lashtë egjiptiane: Gjellë me lëng toni
Test: Çfarë raporti keni me bukurinë?

Mrekullitë e kuzhinës së lashtë egjiptiane: Gjellë me lëng toni

Për të përgatitur një gjellë si ajo që mahniste dikur mbretërit egjiptianë, duhen:

Qumësht, 2 gota uji,

Miell, 1/3 e gotës,

Advertisement

Gjalpë, 110 gramë,

Ton në vaj, 1 kilogram,

Qepë të thata, 2 kokrra,

Hudhra të shtypura, 4 thelpinj,

Selino, 1 degë,

Djathë kedri, 200 gramë,

Majdanoz, 2 degë,

Peksimadhe, ½ luge,

Ajkë kosi, 150 gramë,

Behare, kripë dhe piper të zi, sipas dëshirës

 

Gatimi:

Përziejmë së bashku qepën e grirë, me hudhrën, piperin, qumështin dhe i vëmë në zjarr për t’i zier, duke i trazuar. Kur të mbarojë zierja, i shkojmë të gjitha në kullesë. Vëmë në zjarr gjalpin dhe skuqim për herë të dytë qepën dhe hudhrën, duke shtuar pak nga pak miellin dhe peksimadhet. Shtojmë lëngun e tonit. I lëmë dy minuta. Kështu, derisa trashet dhe bëhet si çervish. Hedhim jeshilllëqet dhe beharet, si dhe nga pak djathë. I trazojmë për të mos humbur homogjenitetin. Pas këtyre, i futim në furrë, që të prarohen.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

7 gjëra që duhet t’i bëni patjetër në Brazil!

Next Post

Test: Çfarë raporti keni me bukurinë?

Advertisement