Përbërësit:

– 200 gramë midhje të ziera;

– 1 gotë oriz;

– 1 karotë;

– 1 rrënjë selino;

– 1 qepë e thatë;

– 15 gramë majdanoz;

– Gjalpë, sipas dëshirës;

– 5 kokrra piper i zi;

– kripë, sipas dëshirës.

 

Gatimi:

Midhjet e ziera priten hollë gjatazi dhe hidhen në ujë të valuar. Pasi ziejnë 10 minuta, shtohet orizi i shpëlarë. Grihet qepa dhe skuqet në gjalpë derisa të prarohet. Hidhet karota e grirë në rende. Shtohet selinoja, gjithashtu, e grirë. Lihet të ziejnë në zjarr të ngadaltë për dhjetë minuta të tjera. Shtohet me lëng mishi ose zarzavatesh. Pesë minuta para heqjes nga zjarri, i hidhet kripa dhe piperi kokërr. Gjatë servirjes, i hidhet përsipër në çdo pjatë veças, majdanoz i grirë hollë…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *