Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Torta e ujit: Ëmbëlsira më delikate e botës

Ajo duket si një pikë e madhe uji, por në realitet, është një tortë. Kjo shpikje japoneze është kaq e brishtë sa duhet të konsumohet brenda 30 minutash nga krijimi i saj, para se të shkrijë! Torta e ujit paraqitet si një pikë e madhe pa ngjyrë, por krijuesit e saj këmbëngulin në faktin se bëhet fjalë për një ëmbëlsirë, më delikatja në botë. Ky krijim i çuditshëm është variant i një ëmbëlsire të njohur japoneze, Shingen Mochi, tortë orizi e mbuluar me kinako (miell soje), së cilës i hidhet shurup sheqeri nga kallami i sheqerit. Tradicionalisht, ajo është me ngjyrë të verdhë, me një konsistencë xhelatinoze dhe të butë.

Në formën e saj të re, Mochi është krejtësisht transparente dhe ka një pamje që të kujton kristalin. Është bërë me ujë që vjen nga malet e Jugut të Japonisë, malet Kaikoma, është lehtësisht e sheqerosur dhe e ngurtësuar aq sa duhet, për t’i dhënë një pamje të përcaktuar. Ja përse quhet Mizu (ujë) Shingen Mochi. Sipas një siti, është kaq e lëmuar sa tretet në gojë, por duhet të nxitoni për ta konsumuar, sepse e ruan formën e saj vetëm 30 minuta para shkrirjes. Nuk mungon edhe mbulimi me kinako dhe shurup.

Mizu Shingen Mochi u prezantua si ëmbëlsirë sezonale gjatë verës së vitit të kaluar, por pati kaq shumë sukses, sa prodhuesit kanë vendosur ta propozojnë edhe këtë vit. Kush e ka provuar, tregon për një ëmbëlsi natyrale të këndshme dhe për një shije me të vërtetë të pabesueshme e të freskët. Ne mendojmë se nuk duhet të ketë shumë ndryshim nga uji me sheqer, por ju… nëse shkoni në Japoni, na tregoni përshtypjet tuaja!

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Blerina Braka: E vetme, vështirë të arrish ku të takon

Next Post

Çdo grua mund të vuajë nga fibriomat e mitrës!

Advertisement