Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Omëletë ala gjeorgjiane

Karakteristike për këtë lloj gjelle është sasia e madhe e domates, lëngut të saj, si dhe e perimeve e behareve që i hidhen. Asaj i hidhet qepë, si dhe speca të grirë si fije kashte. Domatet mund t’i presim edhe në kubikë të vegjël, megjithëse domatja ka si veti të tretet që në valët e para…

 

Përgatitja:

Advertisement

Specin dhe qepën e skuqim paksa në tigan me pak vaj vegjetal. Aty shtojmë domatet. I hedhim kripë dhe piper të zi, sipas dëshirës. E mbulojmë dhe i lëmë të ziejnë në lëngun e domateve.

Pas dhjetë minutash, hedhim në tigan vezët e rrahura. I trazojmë, i mbulojmë me kapak dhe i lëmë të mpiksen derisa të prarohen. Kjo lloj omëlete nuk kthehet nga ana tjetër, por serviret ashtu, drejt e në tigan. Zakonisht, atë e përgatitin në disa tava të posaçme prej balte.

I hedhim përsipër pa kursim jeshillëqe të grira hollë, si bie fjala, majdanoz, kopër, borzilok, etj. dhe del një gjellë shumë e shijshme, të cilën jua rekomandojmë ta provoni.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Çfarë marrëdhënieje ke me vëllanë?

Next Post

Veza, i meriton të gjitha “nderet”!

Advertisement