Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Oktapod me verë e perime

Kjo është një recetë e thjeshtë, që përdoret gjerësisht, sidomos në ishullin Santorini, i cili është quajtur “parajsë e kulinarisë greke”.

Përbërësit:
Oktapodë, 4 copë,
Verë e bardhë brusko, 100 miligramë,
Vaj ulliri, 50 gramë,
Behare për fruta deti, 10 gramë,
Salcë domatesh, 60 miligramë,
Qepë e kuqe, 1 kokërr.

Gatimi:
Oktapodin e ngrijmë paraprakisht në akull. Qepën e grijmë hollë dhe pastaj e skuqim në vaj ulliri. E hedhim oktapodin në një tenxhere me ujë, gjersa ta mbulojmë dhe shtojmë atje komponentët e tjerë. Me të marrë valët e para në zjarr, i hedhim verën dhe e lëmë në zjarr përsëri. Po të duam, e përziejmë edhe me fruta të tjera të detit. Në rast se na pëlqejnë ushqimet pikante, i shtojmë pak piper të kuq. Kur e shikojmë se oktapodi është zbutur, e heqim nga zjarri dhe e servirim me verë.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

TA NISIM DITEN DUKE QESHUR!

Next Post

Aeroplanët pa dritare, të frikshëm apo sensacionalë?

Advertisement