Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Llazanja italiane

Përbërësit:

Vaj, 1 gotë (një e katërta për salcë, 1/2 për llazanjën)
Bekon (proshutë), 100 gramë
Hudhra, 8 thelpinj (katër per salcën, katër për llazanjat).
Qepë, 2 kokrra
Domate, 800 gramë
Makarona, 700 gramë
Kimë italiane, 450 gramë
Kërpudha, 350 gramë
Kunguj të njomë, 1 copë
Rikota, 2 gota
Djathë i grirë, kaçkavall
Vezë të mëdha, 2 kokrra
Borzilok, 6-7 degëza
Djathë moxarela, i grirë, 450 gramë

Gatimi:
1. Përgatitja e salcës: Nxehim vajin e ullirit dhe skuqim bekonin për pesë minuta. Shtojmë qepën e grirë hollë e hudhrat. Shtojmë domatet e grira në mikser dhe dy gota uji e e lëmë të ziejë pak.
2. Përgatisim kimën italiane: Marrim 450 gramë mish derri të grirë, një thelb hudhër, ½ luge paprikë, një të katërtën e lugës së çajit me piper të zi, speca, majdanoz, etj.
3. Nxehim një lugë vaj ulliri dhe i shtojmë dy thelpinj hudhre të grirë shumë hollë. Sapo prarohet hudhra, e heqim nga zjarri dhe hedhim në vaj kërpudhat. I kripim dhe i lëmë të skuqen për 5 minuta.
4. Njësoj veprojmë për skuqjen e kungullit të njomë; pra, nxehim një lugë vaj dhe pasi janë praruar dy thelpinj hudhre, i heqim dhe skuqim në këtë vaj kungullin e njomë.
5. Ziejmë makaronat sipas udhëzimit të paketës. I lajmë në ujë të ftohtë. Shtojmë djathin parmixhano.
Shtrimi në tavë: Hedhim në tavë gjysmën e salcës, mbi të makaronat e pastaj shtrojmë me radhë mbushjen, kimën, kërpudhat, kungullin, etj. Hedhim përsëri një shtresë makaronash dhe, në fund, e mbulojmë me djathë dhe me salcë. E mbulojmë me kapak ose letër alumini. Piqet në furrë në nxehtësinë 180 gradë për një orë e 15 minuta.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Ç’kuptim kanë ngjyrat në ëndrrat tona?

Next Post

Më thuaj ç'ditë ke lindur, të të them si je?

Advertisement