Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Kek me portokalle

Ky kek është shumë i thjeshtë për t’u përgatitur dhe bëhet me përbërësit që të gjithë i kemi në shtëpi. Ato janë:

 

1 filxhan vaj

Advertisement

1 filxhan sheqer

2 filxhanë miell

1 protokall me gjithë lëkurë

3 lugë çaji baking powder (pluhur pjekës)

4 vezë

 

Përgatitja

Hedhim në mikser gjithë portokallin me gjithë lëkurë (pa fara, natyrisht) derisa të bëhet pelte, shtojmë aty vajin, vezët, sheqerin dhe i rrahim mirë. Në një enë përziejmë miellin me pluhurin pjekës dhe e bashkojmë me masën e mikserit. Nëse doni, mund t’i shtoni arra, bajame, rrush të thatë, etj. E vëmë në një tavë të lyer me gjalpë dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 180 gradë, për 45-50 minuta. Për ta parë nëse është pjekur, fusim një kunj dhëmbësh dhe nëse del i pastër, atëhere keku është gati.

 

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Young Zerka: Do vazhdoj të këndoj për femrat

Next Post

Nuk do ta harroj kurrë atë dashuri!

Advertisement