Një ëmbëlsirë tradicionale indiane, shumë e lehtë për t’u përgatitur.
Përbërësit
2 lugë gjalpë i shkrirë
200 gramë qumësht Panda (i kondensuar, i ëmbël)
200 gramë qumësht pluhur
Pluhur kardamomi për aromë (mund ta zëvendësoni me ndonjë aromë tjetër), shafran i tretur në pak qumësht për ngjyrë (nëse dëshironi)
fistikë, bajame, ose arra për zbukurim lart
Përgatitja
Në një tigan hidhni gjalpin e shkrirë dhe pasi ngrohet, shtoni qumështin Panda. I përziejmë dhe pasi ngrohen, shtojmë qumështin pluhur dhe e përziejmë vazhdimisht që të mos ngjitet me tiganin dhe të mos digjet. Pas pak kohësh masa do të mblidhet, duke marrë formën e brumit. Në këtë moment, shtoni erëzën dhe shafranin nëse dëshironi e vazhdojmë përzierjen. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet paksa (jo plotësisht), aq sa ta durojmë nxehtësinë me duar. Lyejmë duart me pak vaj ose gjalpë dhe i japim formë peda-ve si toptha të rrumbullakët, pak të shtypur. I zbukurojmë sipër me nga një thelpi fistik, bajame, apo arrë.