Me një eksperiencë prej pothuajse tre dekadash në fushën e bukurisë, Arta Janushaj është trajnuar dhe certifikuar vit pas viti në fushën e parukerisë estetikës e mësimdhenies, ku edhe administron një prej qendrave më të kërkuara nga shumë studente që ndodhen sot jo vetëm në Shqipëri por në të gjithë botën, “Sallon Classic Arta” duke punuar në industrinë e pafundme të bukurisë. 

-Arta përshëndetje! A mund të na tregoni për rrugëtimin tuaj në fushën e parukerisë dhe estetikes dhe si u bëtë CEO i Sallon Classic Arta?

-E kam nisur rrugëtimin tim duke u diplomuar në vitin 1995 në Academia Europea della Scuola Italiana, e shtyrë nga pasioni dhe kreativiteti mbi bukurinë. Me një përvojë prej 29 vjetesh, jam trajnuar e certifikuar vit pas viti në fushën e parukerisë, estetikës, e mësimdhënies, ku një prej përparësive të këtij salloni kanë qenë dhe janë studentët. Prej vitit 1997, me metodologjinë italiane janë certifikuar e diplomuar nga ky sallon nxënëset e para, ku sot ndodhen jo vetëm në Shqipëri, por në gjithë botën, duke punuar në industrinë e gjerë të bukurisë. Përmes punës së palodhur dhe përkushtimit ndër vite, kam përmirësuar aftësitë e mia. Të jem CEO i Classic Arta per kete sallon ka qenë një ëndërr e realizuar për mua, duke më lejuar të shfaq artin tim dhe të krijoj një hapësirë të veçantë, si për klientët, ashtu edhe për studentët, që të përjetojnë tendencat më të fundit mbi parukerinë dhe estetikën.

-Çfarë e dallon Sallon Classic Arta nga sallonet e tjera në Shqipëri?

-Atë që ne mundohemi te dallojme nga sallonet e tjera të bukurisë është përqëndrimi ynë i thellë në përmbushjen e një niveli të lartë profesional ndaj çdo kërkese të klientit. Ne ofrojmë jo vetëm shërbime të nje cilësie te mire në parukeri, estetikë, thonj ,qerpik ,PMU etj etj, por gjithashtu krijojmë një përvojë të personalizuar për çdo klient. Përdorimi i produkteve të kualitetit të lartë dhe teknikat e fundit në industrinë e bukurisë sigurojnë rezultate të mahnitshme për të gjithë klientët tanë. Gjithashtu, ambiente të rehatshme ku ekipi ynë i mirëtrajnuar bëjnë që vizitat në salonin tonë të jetë më shumë se një “thjesht shërbim bukurie” – por është si  një përvojë që kujtohet dhe përsëritet me kënaqësi.”

-Me mbi 29 vite përvojë, cilat janë disa nga tendencat më të mëdha që keni parë në parukeri dhe estetikë ndër vite?

-Gjatë këtyre 29 viteve të karrierës sime, pothuajse tre dekada në fushën e parukerisë dhe estetikës, kam vërejtur disa ndryshime të rëndësishme në industrinë tonë. Një nga tendencat kryesore është dhe evoluimi i teknologjisë dhe pajisjeve të reja, të cilat kanë bërë të mundur ofrimin e trajtimeve më të avancuara dhe efektive për klientët tanë. Po ashtu, ka pasur një rritje e kërkesës për trajtimet e lëkurës dhe kujdesin personal, si dhe një rritje e përdorimit të produkteve organike dhe mjedisore në salonet e bukurisë. Këto tendenca tregojnë për një ndryshim kulturor në pranimin e një stili jetese më të shëndetshëm dhe të qëndrueshëm, që reflektohet edhe në preferencat dhe kërkesat e klientëve tanë.

-Si qëndroni të frymëzuar dhe vazhdoni të inovoni në një industri gjithnjë e në zhvillim?

-Për të qëndruar të frymëzuar dhe për të vazhduar në një industri që ndryshon gjithmonë, unë kam një qëndrim të hapur ndaj të rejave si dhe ndryshimeve . Inspirimi vjen nga përvojat e mia personale, bashkëbisedimet me kolegët dhe klientët, si dhe nga burime të ndryshme si arti, moda, dhe natyra. Për të qëndruar të përditësuar me trendet dhe teknologjitë e fundit, pjesëmarrja në trajnime, seminare, dhe leximi i materialeve relevante kane qene dhe janë per mua shume thelbësore. Bashkëpunimi aktiv me profesionistë të fushës dhe pranimi i vlerësimit të tyre ndihmon në gjetjen e ideve inovative dhe zgjidhjeve kreative për sfidat e industrisë. Ky përkushtim i vazhdueshëm ndaj zhvillimit personal më jep energji dhe motivim për të eksploruar dhe për të arritur nivele të reja të suksesit në karrierën time.

-Çfarë këshille do jepnit për ata që duan të bëjnë emër në këtë fushë?

-Për të shkëlqyer në fushën e parukerisë dhe estetikës,duhet te punojne vazhdimisht në zhvillimin e aftësive te tyre si  dhe ne përmirësimin e shërbimeve të ofruara. Te ndërtojne lidhje të ngushta me klientët dhe kolegët e tyre për të ndërtuar një reputacion të fortë. Te eksperimentojne me tendencat e reja duke siguruar që çdo përvojë për klientët e tyre te jetë e jashtëzakonshme.

– A mund të ndani një përvojë të paharrueshme ose histori suksesi nga karriera juaj që ka pasur një ndikim të rëndësishëm tek ju?

-Per mua si një histori suksesi që ka një ndikim të madh jo vetem per mua në veçanti eshte hapja e akademisë per nxeneset e cila më ka lejuar të ndihmoj shumë vajza të reja që nuk kanë pasur mundësinë sociale dhe ekonomike, duke i ndihmuar ato të marrin një profesion dhe të bëhen te zonja të pavarura për ti bërë ballë jetës. Ky është një prej momenteve më të rëndësishme dhe frymëzuese në karrierën time, duke i dhene mundësine  atyre qe kane më shume nevojë 

-Si e balanconi kreativitetin dhe ecurinë e biznesit në drejtimin e suksesshëm të Sallon Classic Arta?

-Ekuilibrimi i kreativitetit me performancën e biznesit është thelbësor në drejtimin e Sallon Classic Arta. Përpiqem të ruaj një përzierje harmonike të shprehjes artistike dhe efikasitetit në punë, duke siguruar që salloni ynë të ofrojë shërbime të sigurta dhe cilesore, duke arritur gjithashtu një rritje të qëndrueshme. Duke qëndruar të organizuar, duke vendosur synime të qarta dhe duke nxitur një ekip krijues por me mendje biznesi, jemi në gjendje të lulëzojmë në një industri konkurruese.

-Cilat janë planet dhe synimet tuaja për të ardhmen për Sallon Classic Arta, dhe si e shihni zhvillimin e sallonit në vitet e ardhshme?

-Planet dhe synimet tona për të ardhmen e Sallon Classic Arta janë të përqendruara në avancimin dhe zgjerimin e biznesit tonë në mënyrë të qëndrueshme dhe inovative. Ne synojmë të diversifikojmë gamën tonë të shërbimeve duke shtuar proceset e reja dhe duke përdorur teknologjitë e fundit në fushën e bukurisë. Gjithashtu, synojmë të ruajmë standardet e larta të cilësisë dhe shërbimit për të siguruar kënaqësinë dhe besueshmërinë e klientëve tanë. Në vitet e ardhshme, shohim Sallon Classic Arta si një qendër inovative dhe lider në industrinë e bukurisë, duke ofruar shërbime të nje standarti gjithmon ne ngritje dhe duke përmirësuar gjithmonë kerkesat e klientëve tanë. Po ashtu, synojmë të zgjerojmë praninë tonë në tregun vendor dhe të hapim dyer të reja për ekspansion ndërkombëtar, duke përfshirë mundësinë e hapjes së salloneve të tjera në tregjet e reja. Në këtë mënyrë, ne vazhdojmë të kontribuojmë në avancimin dhe zhvillimin e industrisë së bukurisë, duke përmbushur synimet tona për sukses dhe kualitet me të lartë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *