fotoja-per-kuzhinen-nr-2-i-tetoritPërshëndetje. Unë jam Sandra nga Durrësi dhe kisha një pyetje për shefin e kuzhinës. Doja të dija, si gatuhet një tavë peshku me perime, sepse familjarët e mi i duan shumë perimet dhe doja t’i gatuaja edhe një tavë peshku  të shoqëruar me perime. Pres përgjgjie. Faleminderit Sandra.

E dashur Sandra, për ty dhe për amvisat në përgjithësi, do ti sugjeroja që të bënin një tavë peshku me perime, sepse ashtu si peshku edhe perimet, kanë vlera shumë të larta ushqyese dhe është mirë që të shoqërohen me njëra-tjetrën. Gatim i thjeshtë dhe plot vlera ushqyese.

Përbërësit për këtë gatim janë:

Levrek  1 kg

Qepë e njomë 2 copë

Patate 700 gr

Pomodorini 10-15 kokrra

Karrota 3-4 mesatare

Hudhër 2-3 thelpinj

Kripë

Piper

Vaj ulliri

Selino

Verë e bardhë

Përgatitja:Fillojmë përgatitjen duke pastruar peshkun nga luspat dhe pjesën e barkut. Fillojmë njëkohësisht edhe me përgatitjen e perimeve duke nisur me pastrimin e tyre. Presim pataten në formë gjysmërrethi, trashësi të vogël për efekt pjekjeje më të shpejtë. Po kështu, veprojmë edhe me karrotën. Më pas, marrim leëvrekun dhe e marinojmë me kripë, piper, vaj. Shtojmë perimet me  radhë, patate, karrotë, qepë, pomodorini, thelpinjtë e hudhrës, selinonë dhe i vendosim në furrë në një temperaturë 250 gradë për rreth 30-35 minuta…

(Këtë shkrim mund ta lexoni të plotë në gazetën “Intervista” të kësaj jave. Atë mund ta blini në të gjitha pikat e shitjes në Shqipëri si edhe në kioskat ku shitet shtypi i huaj në Greqi. Mund ta blini edhe online, vetëm për 89 cent, në: http://www.pressreader.com/albania/intervista)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *