Përbërësit

400 gramë tul kungulli

200 gramë bejkon

1 qepë

1 thelbi hudhër

100 ml pana

1 kub Knorr

Djathë parmixhano

1 gotë e vogël me verë të bardhë

250 gr makarona

Vaj ulliri, pak kripë, piper, curry, paprika, rigon, arrë myshku, ose erëzat që dëshironi

 

Përgatitja

Në një tigan kavërdisni qepën dhe hudhrën, shtoni bejkonin dhe kungullin e prerë në kuba të vegjël. Shtoni verën e bardhë dhe pak ujë nëse duhet, erëzat dhe kubin. Kur kungulli të jetë zier mirë, shtoni panën dhe parmixhanon. Kontrollojeni për kripë. Zieni makaronat, kullojini dhe shtoni salcën e përgatitur. Erëzat hidhen për t’i dhënë pak shije kungullit, që nuk ka shije vetë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *