Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Kuluraqe të Selanikut

 

Këto janë bukë tradicionale të Selanikut, që janë të ushqyeshme si për fëmijët, ashtu edhe për të rriturit.

 

Advertisement

Përbërësit

500 gr miell

1 pako maja e thatë

1 filxhan çaji ujë i vakët

1/2 lugë kafeje sheqer

1/2 lugë kripë

1/4 filxhan çaji vaj ulliri

250 gr fara susami

 

Përgatitja

Në një tas të madh hedhim miellin, kripën, sheqerin, majanë e vajin dhe i përziejmë gjersa të thithet vaji. Hedhim ujin e vakët pak e nga pak dhe e ngjeshim brumin, sa të mos ngjitet në duar ose në tas. E mbulojmë dhe e lëmë masën e tij të fryhet dyfish, rreth 1 orë, në një vend të ngrohtë. Kur brumi është fryrë, e punojmë përsëri edhe 5 minuta.

E ndajmë brumin në 5 pjesë dhe hedhim miell në tavolinën ku e punojmë. Bëjmë kordona 30 cm të gjatë. Kemi një tavë të vogël në të cilën mbajmë ujë të vakët. Kordonin që kemi bërë e fusim shpejt në ujë të vakët. Më pas, bashkojmë 2 skajet dhe e zhysim në enën ku kemi susamin, që ai të ngjitet kudo.

Ngrohim furrën në 200 gradë e pastaj e ulim në 180 gradë. I pjekim gjersa të marrin një ngjyrë të florinjtë. I servirim të ngrohta.

Si brumin e kuluraqeve, ashtu edhe kur ato janë të pjekura, mund t’i vëmë në ngrirje e t’i përdorim më vonë, duke i ngrohur më parë.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Lidhje të ndryshme...

Next Post

Frrok Bardhi: Djali im quhet Autochthonous!

Advertisement