Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Qofte kineze me laker

Përbërësit:

Mish i grirë i përzier (viçi dhe derri), 500 gramë

Lakër pekineze, 500 gramë

Advertisement

Gjalpë, 50 gramë

Presh, 1 copë

Ajkë qumështi, 150 gramë

Piper dhe kukurma, sipas dëshirës

Peksimadhe, sipas dëshirës

Vaj luledielli, 100 gramë

 

Gatimi:

Nxehim tiganin dhe hedhim atje gjalpin. Preshin e grijmë në formë unaze, hollë dhe e hedhim në tigan në zjarr të fortë. E mbulojmë tiganin me kapak. Grijmë lakrën hollë si për sallatë. Kur shohim se preshi është zbutur, hedhim në tigan edhe lakrën, duke e bërë zjarrin edhe më të fortë. I hedhim pakëz kripë. E mbulojmë përsëri me kapak dhe e lëmë lakrën të “tretet” në zjarr e të lëshojë lëng. Pas disa minutash, e heqim kapakun dhe hedhim në tigan ajkën e qumështit. E përziejmë mirë dhe e lëmë të ziejë nja pesë minuta në zjarr të fortë. Gjatë kësaj kohe, lakra zbutet dhe çlirohet nga lagështira, por jo krejtësisht.

Ndërsa përgatitet lakra, kripim (dhe i hedhim piper) mishin e grirë. E trazojmë mirë me dorë derisa masa të bëhet homogjene. Kur lakra të jetë ftohur, e përziejmë me mishin e grirë. E trazojmë përsëri mirë.

Peksimadhet (ato mund t’i përgatisim edhe vetë, duke thekur copat e mbetura të bukës) i bluajmë në blender. I përziejmë dhe përgatisim qoftet në formën që dëshirojmë. Zakonisht, kinezët u japin formë të rrumbullakët. Vëmë përsëri tiganin në zjarr, tanimë me vaj dhe i skuqim në zjarr mesatar. Mirë është që t’i mbajmë mbuluar me kapak. Qoftet mund t’i servirim me makarona, oriz, apo sallata të ndryshme.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

TA NISIM DITEN DUKE QESHUR

Next Post

ATA QE NUK INTERVISTUAM DOT KETE JAVE Nga ARTAN KRISTO

Advertisement