Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Peshk furre me mollë e presh

Përbërësit për dy vetë:

Peshk, 2 copë
Mollë majoshe, 2 copë
Presh (pjesa e bardhë), 2 copë
Vaj (mundësisht, vaj uliri), 3 lugë gjelle
Verë e bardhë brusko, 3 lugë gjelle
Koriandër e bluar, 1 lugë çaji
Kripë dhe spec djegës, sipas dëshirës
Limon, 1 copë
Hudhra, 2-3 thelpinj
Piper i zi, sipas dëshirës
Majdanoz dhe behare të tjera, sipas dëshirës.

Gatimi:
Peshkun e lajmë dhe e lëmë të kullojë. E kripim dhe i hedhim piper. E lëmë të marinohet për njëfarë kohe. Mollët dhe preshtë i lajmë dhe i lëmë të kullojnë. I presim mollët në 6 pjesë secilën, duke u pastruar farat dhe folenë. Preshve u presim vetëm pjesën e bardhë dhe i skuqim së bashku në tigan. Ndajmë limonin në disa pjesë të holla. Presim peshqit në disa vende në kurriz dhe futim atje limonin, specin, si dhe e spërkatim me koriandro. U hedhim përsipër vaj dhe i spërkatim me verën e bardhë. Bëjmë me letër alumini ca kutiza në masën e peshkut dhe i futim ata brenda. Në barkun e peshkut futim nga një thelb hudhër, pak piper të kuq, pak koriandro dhe rrënjë selinoje. Pranë peshkut vendosim mollët dhe preshin. Edhe ato i spërkatim me verë dhe me vaj ulliri. I pjekim në furrë në temperaturë 200 gradë për afro gjysëm ore. Kur i servirim, i zbukurojmë me gjethe majdanozi.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

10 arsye për të dashur secilën shenjë horoskopi

Next Post

Bateritë e reja, mund të na kursejnë naftën!

Advertisement