Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Byrek për piknik

Përbërësit:

Miell për brumin, 500 gramë
Vezë për brumin, 1 kokërr
Ujë për brumin, 200 gramë
Gjalpë, 200 gramë
Kripë, sipas dëshirës
Lëng limoni, 2 lugë gjelle.

Përgatitja:
Nga përbërësit e lartpërmendur zëmë një brumë të butë dhe elastik. Lëngun e limonit duhet t’ia hedhim patjetër pasi ai ndihmon që petët të bëhen shtresa-shtresa. E mbulojmë me një pecetë të madhe ose peshqir kuzhine dhe e lëmë këtë brumë të vijë për 20 minuta. Pas kësaj, e ndajmë brumin në 3-4 pjesë në vartësi nga byreku që duam të bëjmë. Marrim një nga pjesët (topthat) dhe e tëhollim në formë kuadrati. E lyejmë mesin e petës me gjalpë në temperaturën e dhomës. Kthejmë anët e petës dhe krijojmë një zarf. E ritëhollim përsëri dhe e lyejmë përsëri me gjalpë. Krijojmë përsëri një zarf, duke përthyer anët e petës katrore. Pas kësaj, nuk e tëhollim më. Zarfin e kemi gati.
Në këtë mënyrë, përgatitim edhe pjesët e tjera të brumit, duke i lyer, pra, me gjalpë dhe duke i kthyer dy herë anët. Brumin e futim në frigorifer për 30 minuta. Veprimet e përshkruara i përsëritim me brumin edhe një herë dhe përsëri e lëmë brumin për 30 minuta në frigorifer. Mund ta tëhollim petën në darkë dhe ta pjekim byrekun në mëngjes. Kur vjen koha për ta pjekur, e shtrijmë petën në tepsi dhe i mbushim zarfat (ose ua hedhim petëve përsipër) me gjellën që dëshirojmë. Mund të bëjmë disa lloje byreqesh.
Byreku N:1. Këtë byrek e bëjmë me qepë të thata. E përgatisim gjellën e byrekut në këtë mënyrë: Qepën e thatë e grijmë si fije kashte dhe e mbytim me salcën që dëshirojmë, mundet edhe me salcë domatesh, hedhim sallam dhe ullinj.
Byreku N2: Me kungull, sallam dhe qepë të njoma, duke u hedhur djathë të grirë.
Byreku N: 3 Mund ta bëjmë të ëmbël, me mollë. Në këtë rast, i pastrojmë mollët dhe i presim në copa. U hedhim përsipër salcë dhe djathë të grirë.
I pjekim në furrë në një nxehtësi prej 200 gradësh.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Xenia, sukses i filmit të dy artistëve shqiptarë në Greqi (Video)

Next Post

Frigoriferët e së ardhmes

Advertisement