Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Byrek mbi zgarë

Pëbërësit për tetë vetë:

Lakra, dy tufa
Vezë, një kokërr
Gjalpë, 50 gramë
Djathë i butë, 150 gramë
Djathë i fortë, 150 gramë
Petë, 2 copë
Hudhra, 3-4 thelpinj
Kripë, behare dhe erëza, sipas dëshirës

Përgatitja:
Fillimisht, grijmë në rende djathin. Shtypim ose grijmë hollë hudhrat dhe i përziejmë me gjalpin. Po kështu, përziejmë lakrat. Hedhim gjellën e përgatitur mbi petë. Në rast se do të kemi dy petë, hedhim vetëm gjysmën. I japim lakrorit formën që duam (të rrumbullakët, katrore), në përputhje edhe me enën. Sa të përgatisim petën dhe gjellën, djegim në zgarë drutë dhe qymyrin. Kur të jenë djegur drutë dhe qymyri është bërë thëngjinj të kuq, i vëmë byrekët e hollë mbi zgarë, duke ndjekur me kujdes procesin që të mos na digjet… Ky lloj byreku mund të përgatitet edhe gjatë piknikëve.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Prindërit mbajnë anën e vëllait... Si t’ia bëj me ta?

Next Post

Sofinë e “Zonë e lirë”: Gjithçka mund të ndodhë…

Advertisement