Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Limon me krem peshku ton për aperitiv

Përbërësit:

4 limonë,

180 gramë peshk ton kutie,

Advertisement

90 gramë gjalpë,

1 lugë çaji lëng limoni,

1 tufë e vogël majdanoz,

1 lugë kaperi

Kripë, pak ose fare (kripë kanë edhe kaperët, edhe peshku ton)

 

Përgatitja:

Për këtë aperitiv preferohen limona biologjikë. Pasi i lajmë mirë limonat nga jashtë, i fërkojmë pak me një pecetë. Presim nje fetë si kapak e me ndihmën e një thike me majë, zbrazim limonin, por duke mos e prishur lëkurën. Ndërkohë, kalojmë në mikser peshkun, gjalpin, majdanozin, kripën, një lugë lëng limoni dhe gjysmën e kaperëve. Kur janë bërë si krem, hedhim brenda kokrrat e mbetura të kaperit, e përziejmë dhe mbushim limonat, të cilët i fusim në frigorifer për t’u ftohur. Pas kësaj i shërbejmë me feta ose të plota, me kapakun e tyre sipër. Në të dyja mënyrat e servirura, suksesi është i garantuar, si në shije, ashtu dhe në pamje.

Shërbehen të ftohta. Sipas dëshirës, peshku ton mund të zëvendësohet me proshutë.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Për shkak të ndotjes, bebet lindin më të vegjël

Next Post

Zbulohet galaktika më e largët dhe më e lashtë

Advertisement