Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Bukë Precel

precelPërbërësit:

1/2 kg miell,
1 lugë çaji kripë,
2 lugë gjelle vaj ulliri,
2 lugë çaji maja buke
250 ml qumësht i vakët + ujë të vakët,
1 qese sode buke

Përgatitja:
I shtojmë miellit gjithë përbërësit, përveç sodës dhe bëjmë një brumë të butë si brumë buke, të cilin e lëmë 2 orë të vijë dhe pastaj ngrohim furrën në 200’C. Fillojmë t’u japim precelve formën që duam dhe i lëmë edhe 10 minuta tjera në tavolinë me miell. Në një tenxhere vendosim 1/2 litër ujë me 2 lugë të mëdha sodë buke dhe 1 lugë gjelle kripë sa të marrë valë. Kur zien fusim një nga një bukët precel të ziejnë më pak se një minutë dhe i kullojmë, pastaj i vëmë në një tepsi ku kemi vënë letër furre. I lyejmë me të verdhë veze, të përzier me ujë, u hedhim sipër fare kripë të trashë dhe i pjekim në furrë për 20 minuta në 200 ‘C.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

5 shenja që të ndihmojnë të njohësh një xhentil fallco

Next Post

Shpjegimi i endrrave tuaja...

Advertisement