Përbërësit:
50 gr gjalpë,
50 gr miell,
100 gr sheqer,
0.8 l qumësht,
100 gr kakao,
150 gr biskota,
4 vezë,
300 gr sheqer për karamelizim.
Përgatitja:
Në një tenxhere me bisht, hedhim sheqerin me pak ujë dhe e ziejmë derisa të karamelizohet. E shtrojmë nëpër forma. Në një tenxhere tjetër hedhim gjalpin, miellin, të cilin e skuqim pak dhe i shtojmë qumeshtin, duke e gatuar në formë beshamele.
E heqim nga zjarri dhe i shtojmë kakaon, sheqerin dhe biskotat e thërrmuara. E përziejmë duke i shtuar edhe vezët dhe e ndajmë nëpër forma.
E fusim në furrë për 30 minuta, në 180 gradë. Pasi ftohet, bëjmë pak salcë me portokalle dhe shegë të shtrydhura. I shtojmë pak sheqer dhe mund ta trashim sipas dëshirës, me niseshte. E vendosim në pjatë, duke e dekoruar sipas fantazisë.