Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Puding me kakao

Përbërësit:

50 gr gjalpë,
50 gr miell,
100 gr sheqer,
0.8 l qumësht,
100 gr kakao,
150 gr biskota,
4 vezë,
300 gr sheqer për karamelizim.

Përgatitja:
Në një tenxhere me bisht, hedhim sheqerin me pak ujë dhe e ziejmë derisa të karamelizohet. E shtrojmë nëpër forma. Në një tenxhere tjetër hedhim gjalpin, miellin, të cilin e skuqim pak dhe i shtojmë qumeshtin, duke e gatuar në formë beshamele.
E heqim nga zjarri dhe i shtojmë kakaon, sheqerin dhe biskotat e thërrmuara. E përziejmë duke i shtuar edhe vezët dhe e ndajmë nëpër forma.
E fusim në furrë për 30 minuta, në 180 gradë. Pasi ftohet, bëjmë pak salcë me portokalle dhe shegë të shtrydhura. I shtojmë pak sheqer dhe mund ta trashim sipas dëshirës, me niseshte. E vendosim në pjatë, duke e dekoruar sipas fantazisë.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Djathi i prodhuar në lashtësi…

Next Post

Parazitët lënë pasoja në shëndetin e njerëzve

Advertisement