Çdo ditē,orët dhe minutat na “servirin “si padashur strese qē grumbullohen pēr x apo y konflikt .Kjo sjell njē stres lodhje pēr organizmin duke bērë që tē bējmē gabime mbi veten tonē për shembull duke ngrēnē tepēr ushqim pa kontroll dhe ēmbēlsira pa fund.Energjitē negative na japin dēshirēn që kētë “inat”emocioni ta mposhtim me prirjen pêr tē ngrënē pa e pasur mendjen duke mbushur mendjen se po largohesh sadopak nga presione tē ndryshme shoqërore.Ky zakon i keq mposhtet duke zēnē orēt me njē shētitje ,shoqërimi me njerzit e duhur dhe duke konsumuar ushqime tē shēndetshme.Stresi mundet me qetësinē ndaj vetes duke mposhtur ato trysni të detajuara apo të komplikuara që shfaqen nē jetēt tona.Duke menduar pozitivisht arrijmē tē gjejmē hapēsirat e duhura pēr vete duke filluar me njē dietē ushqimore tē shēndetshme,ecjen nē natyrē duke u treguar racionalē nē mendimet apo idetē qē pērcjellim pēr vete dhe pēr tē tjerēt si tē thuash njē ngjitje graduale nē rregullatorēt ushqim -ajēr i pastêr-shoqēri pa toksik.Duke mposhtur urinē nervoze,zakonet e mbrapshta dhe mendimet pesimiste arrijmē tē mendojmē pozitivisht duke bērë qē shumē shpejt rezultatet tē jenē konkrete dhe tē dukshme.Qëllimi kryesor ēshtē tē lihen mbrapa pērgjegjsitē qē nuk janē tē tuat duke arritur njē rikuperim tē boshllēqeve tē brendshme shpirtērore nē njē riekulibēr tē sistemit tonē shpirtëror ku problemet tona fizike,mendore,emocionale tē marrin sensin e duhur mbi barierat qē krijon koha apo rrethanat.Motivi pēr jetēn dhe kēndēvēshtrimi me cilin sy e shikojmē tē nxit tē bēsh korrigjimin e duhur pēr ta ridrejtuar jetēn,pēr tē marrē frenat evolutive tē qēllimit dhe rimodelimit se ku qēndron kyçi i suksesit.Kjo bēn qē çdo mēngjes i thua vetes ia dola tē jem efektivē nē kontrollin emocional nē vlersimin pēr vete dhe pēr tē tjerēt…
RUDINA PAPAJANI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *