Unë kam një automjet Volkswagen Golf 5 i cili ka 6 javë që frenat e dorës nuk i çaktivizohen.

Ana e pasme ka humbur edhe ajrin deri në masën  50% të asaj që duhet të jetë.

Të gjitha disqet e ndryshkur tani janë të pastruar dhe funksionojnë në mënyrën e duhur. Pyetja ime është se çfarë procedurash duhet të ndjek për ta rregulluar këtë. Faleminderit

Përgjigjet, Ervin Demiri, drejtor i Auto Servis Besland, Rr “At Zef Valentini”, pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Doganave, Laprakë, Tiranë, +355(0)42236711, 0682020991, beslandshpk@gmail.com:- Ju falënderoj për besimin! Unë mendoj që fillimisht ju duhet të ecni me makinë në një distancë të shkurtër (3-4 km) për të parë nëse ajo do lirohet dhe më pas të mundeni të ngrini në krik anën e pasme të makinës për të mundësuar që rrotat e pasme të jenë në ajër. Në këtë moment vendosni frenat e dorës në 1 ose 2 klik në mënyrë që rrotat të fillojnë të lidhen dhe të kontrollojnë të njëjtin nivel të fërkimit në të dyja anët. Në qoftë se nuk është kështu  kontrolloni që rrotat të xhirojnë lirisht pa frenin e dorës dhe nëse kjo është në rregull unë do ti hidhja një vështrim mekanizmit të vetë rregullimit për të kontrolluar kthimin e saj plotësisht nëse keni një anë ku frena e dores nuk është duke punuar si duhet. Uroj t’ju kem ndihmuar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *