Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Bukë e ëmbël me mango

Përbërësit:
2 lugë çaji pluhur pjekjeje
1 lugë çaji sodë buke
1/2 filxhan vaj vegjetal
1/2 filxhani sheqer
2 vezë
3 banane të bëra pure
1 filxhan tul mangoje, në copëza të vogla
1/2 filxhan arra të copëtuara
1/2 lugë çaji xhenxhefil
2 filxhanë miell

Përgatitja
Ngroheni përpara furrën në temperaturën 180C. Me një penel kuzhine, lyeni me gjalpë gjithë sipërfaqen e tavës.
Përzieni së bashku miellin, pluhurin e pjekjes, sodën e bukës dhe xhenxhefilin pluhur. Në një tas tjetër, përzieni së bashku vaj dhe sheqer. Shtoni vezët e purenë e bananes dhe përziejini mirë. Përzieni përbërësit e thatë dhe hidhni dalëngadalë përbërësit e lagësht, derisa të jenë plotësisht të përzier.
Përzieni mangon me arrat dhe bashkojani masës së përgatitur më parë. Hidhni përzierjen në tavën e lyer me gjalpë pak më parë.
Piqeni në katin e mesëm të furrës së ngrohur në temperaturën 180C për rreth 1 orë. Kontrolloni nëse buka është gati, duke futur një kruajtëse dhëmbësh në mes të saj. Ftoheni bukën duke e lënë për 10 minuta para se ta hiqni nga tava dhe priteni në feta.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Nintendo NX do të habisë botën

Next Post

Test Çfarë dini për kripën?

Advertisement