Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Rosë në lëng shege

Përbërësit për katër persona:

Rosë, deri në dy kile e gjysëm
Verë e kuqe brusko, 100 mililitra
Lëng shege, 100 mililitra
Sheqer, 2 lugë gjelle.
Xhinxher i thatë, deri një lugë gjelle (i njomë, deri në gjysëm luge çaji)
Spec i kuq djegës, 1 copë
Kripë e piper, sipas dëshirës
Mollë majhoshe, 3 kokrra
Erëza jeshile, një trumbëz

Gatimi:
Rosën e lajmë dhe e thajmë me pecetë letre. I shpojmë lëkurëm që t’i dalë dhjami. E fërkojmë rosën me kripë e piper, brenda dhe jashtë. Për mbushje përdorim mollët majhoshe. I lajmë mollët dhe i ndajmë në katërsh. Sobën e vëmë në 18 gradë dhe e lëmë derisa rosa të prarohet gjithandej. Zakonisht, që të piqet mirë, rosa duhet të qëndrojë në furrë 2 orë. Në fund të tavës, hedhim pak ujë. Pas gjysëm ore, e kthejmë në anën tjetër. Në kohën kur piqet rosa, ne përgatisim salcën me lëng shege. E përziejmë atë me sheqerin, shtojmë verën dhe beharet. Hedhim specin djegës. I vëmë të ziejnë në zjarr të ngadaltë derisa të trashen. Kur të jetë pjekur rosa, e lyejmë në të dyja anët me salcën e përgatitur dhe e vëmë përsëri në furrë, duke e ngritur nxehtësinë në 220 gradë.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

TA NISIM DITEN DUKE QESHUR

Next Post

Arjan Korkaj: Floriri im i vogël...

Advertisement