Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Tavë me presh

Përbërësit për 4 persona:
Për të përgatitur këtë gjellë karakteristike shqiptare, duhen:
1 kg presh
1 qepë të madhe
200 gr mish të grirë
120 ml vaj ulliri
1 lugë gjellë salcë domatesh
1 koncentrat viçi (ose lëng mish viçi)
spec të kuq jodjegës
kripë
piper

Përgatitja:
Pastrojmë si fillim preshin, duke eleminuar gjethet jeshile dhe duke mbajtur vetëm pjesën e bardhë. E lajmë mirë me ujë të rrjedhshem dhe e presim pjerrtas në copa rreth 2 cm. E kaurdisim me pak vaj dhe e hedhim në tavën ku do të përgatisim gjellën. Në vajin e mbetur, kaurdisim qepën e prerë hollë, bashkë me mishin e grirë, shtojmë lëngun e mishit (të përgatitur me koncentrate), salcën e domateve, specin e kuq, e rregullojmë me kripë e piper dhe e lëmë të ziejë të gjithë përbërjen për 15-20 minuta. Ia hedhim sipër preshit që kemi vendosur në tavë dhe e pjekim për rreth 1 orë, në furrë të parangrohur në 190°C. E shërbejmë të nxehtë. Ju bëftë mirë!

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Pse më bien vetullat?

Next Post

Më ka skaduar leja e qëndrimit. A mund të punoj në Itali?

Advertisement