Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Receta picash italiane

1. Pica klasike

Për brumin:
Miell i cilësisë së lartë, 200 gramë
Miell i bluar trashë, 200 gramë
Maja e thatë, 5 gramë
Vaj ulliri, 3 lugë gjelle
Kripë dhe sheqer, sipas dëshirës

Për mbushjen:
Domate, 500 gramë
Djathë parmixhano, 50 gramë
Djathë mocarela, 150 gramë
Borzilok, 1 tufë
Hudhra, 3 thelpinj
Sheqer, kripë, piper, rigon, sipas dëshirës.

Advertisement

Përgatitja:
Sit miellin, shton majanë, kripën, sheqerin dhe i përzien mirë. Hedh 170 ml ujë të ngrohtë (pasi e keni valuar) dhe shton tri lugë gjelle vaj ulliri. E përzien brumin mirë dhe e lë të vijë për 45 minuta. Me të ardhur brumi, shtrin me dorë petët si pite.
250 gramë domate i përvëlojmë në ujë të valuar. I lëmë pesë minuta dhe pastaj ua pastrojmë cipën në ujë të ftohtë. “Tulin” e domateve e presim në kubikë të vegjël, e hedhim në tigan, shtojmë hudhrat e shtypura dhe e lëmë të marrë dy valë sa të trashet e të homogjenizohet. Shtojmë sheqerin, kripën dhe piperin. Me këtë pestil, lyejmë petën-pite. I grijmë përsipër mocarelën dhe e spërkatim me rigon e borzilok. Pastaj i presim domatet e mbetura në rrotka dhe i vëmë përsipër brumit. U hedhim parmixhano të grirë. E futim në furrë të nxehtë 200 gradë dhe e lëmë të piqet 25 minuta.

2. Një variant tjetër vetëm për brumin:
Përbërësit:
Qumësht, 1 gotë
Maja, 50 gramë
Vezë, 1 kokërr
Vaj ulliri, 3 lugë gjelle
Kripë, 1 lugë çaji
Sheqer, 1 ½ lugë gjelle
Miell, 3-3 ½ gota
Pasi e zë brumin, e vë në frigorifer për 1 orë. Pastaj mund t’i hedhësh çdo harxhë që dëshiron.

3. Picë e “përzier”
Për brumin:
Miell, 16 gramë,
Maja e thatë, 15 gramë,
Sheqer e kripë, nga një majë luge
Vaj ulliri, 1 lugë gjelle
Ujë i ngrohtë, 100 ml

E zëmë brumin dhe e lëmë 30 minuta në një vend të ngrohtë. E vendosim brumin (petën-pite) në një tavë të lyer me yndyrë dhe i hedhim përsipër gjellën e djathin e grirë. Si harxhë mund të përdorim mish të zier, sallam, qepë, kërpudha, domate etj. E pjekim në një nxehtësi prej 200 gradësh për 15-20 minuta.

4. Pica “Enigma”
Për brumin:
Ujë, 1 gotë,
Maja, 15 gramë (ose gjysëm pako maja e thatë),
Sheqer, 1 lugë gjelle,
Vaj, 1 lugë gjelle,
Vezë, 1 kokërr,
Miell, 2 gota uji,
Pak kripë.
Për mbushjen:
Qepë, tranguj turshi, sallam, mish i zier, proshutë, vezë e zier, grihen të gjitha hollë. Si salcë rrihet një vezë me tre lugë majonezë e një lugë vaj ulliri. Brumi nuk zihet edhe aq i fortë, në mënyrë që të vijë. Lyhet peta me keçap dhe i hidhet djathë i bollshëm. Piqet në 200 gradë, për 20 minuta.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Zbulohet ylli më i vjetër i Gjithësisë

Next Post

Do të shpërthejë, vallë, supervullkani?

Advertisement