Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Bonbone me arra

Përbërësit:

Arra të shtypura, 1 gotë,

Sheqer pudër, 1 gotë,

Advertisement

Qumësht, 1/2 gote,

Rrush i thatë, pa fara, 1/4 gote,

Gjalpë, 1 lugë gjelle,

Kakao, 1 lugë gjelle.

 

Gatimi:

Përvëlojeni rrushin e thatë në ujë të ngrohtë, kullojeni dhe grijeni. Nxehni qumështin dhe hidhni në të gjalpin e sheqerin. Treteni kakaon në ujë dhe vëreni në zjarr. Kur të ketë zier pak, bashkojeni me përbërësit e tjerë, duke i vënë në zjarr të gjithë së bashku e duke i lënë të ziejnë, ashtu sikurse edhe reçelin. Prova është po ajo: Hedhim një pikë shurup mbi thoin e gishtit të madh dhe, po e ruajti formën, është gati. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet. Kur të ketë “ngrirë”, i japim formë me një gotë likeri apo thjesht e presim në ç’formë të duam, me thikë. Po të kemi dëshirë, pasi të jenë tharë mirë, i mbështjellim me letër të posaçme pastiçerie.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Zbulohet papirusi i lashtë për jetën intime të Krishtit

Next Post

Dua të jem si shoqet e mia!

Advertisement