Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Ballakume

Përbërësit për 6 copë mesatare:
Miell misri, 225 gramë
Miell gruri, 1 lugë
Gjalpë, 110 gramë
Finjë 1 lugë gjelle (bëhet duke zier një lugë hi në një xhezve me ujë, lihet të kullohet dhe merr një lugë nga pjesa e sipërme)
Sheqer, 200 gramë
Vezë, 2 kokrra

Përgatitja
Gratë elbasanase thonë se sheqeri dhe vezët duhen rrahur me dorë, por mund të rrihen edhe me mikser. Rrihet gjalpi me sheqerin për gati 15-20 minuta, derisa sheqeri të bëhet vërtet i bardhë dhe të dalë një krem shumë i bukur. Pastaj i shohet finja dhe vazhdon rrahjen. Shtohen vezët një nga një dhe brumi rrihet 5 minuta pas çdo veze.
Pastaj shtohet mielli, duke ulur shpejtësinë e mikserit. Brumi deli shumë i butë. Me duart e njomura, formohen 6 ballakume. Para se të vihen në tavë, kjo e fundit lyhet pak me gjalpë. Piqen rreth 20 minuta, në temperaturë 150 gradë.
Nëse doni më shumë, dyfishoni apo shumëfishoni sasitë.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Audi: Çelësi është tek ora

Next Post

Lidhje vetëm për qejf...

Advertisement