Përbërësit:
Brinjë viçi ose derri, 1 kilogram
Qepë të thata, 3-4 kokrra
Karota, 2-3 copë
Selino, 1-2 degë
Kripë, piper, gjethe dafine dhe behare të tjera, sipas dëshirës
Yndyrë, sipas dëshirës
Gatimi:
I presim brinjët në copa të përshtatshme. Vëmë në zjarr të fortë tiganin me yndyrë. I skuqim brinjët në të dyja anët derisa të zënë kore. Heqim mishin nga tigani dhe në atë yndurë, skuqim qepën, karotat e selinonë, të prera trashë. Rikthejmë në tigan mishin. I hedhim kripë, gjethe dafine, 2-3 gjethe, piper kokërr. E përvëlojmë me lëng mishi 250-300 ml, ulim zjarrin dhe i vëmë të ziejnë për 2-3 orë. Serviren me makarona, mundësisht, jufka të prodhuara në shtëpi.