Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Gesti Lluca: Kulinaria, pasioni i jetës sime


I apasionuar pas kulinarisë Gesti Lluca tregon se si u zhvillua rruga e tij drejt krijimit të pjatave plot fantazi. Në faqen e tij në instagram @llucagesti nund të gjeni punë të tij dhe receta të ndryshme të veçanta. 

-Gesti, ti je shef kuzhine dhe punon prej disa vitesh në kulinari. Ç’mund të na thuash për punën tënde?

-E kam pasur pasion që i vogël dhe është një punë që e dua shumë. Jam i lumtur me punën që bëj tashmë që në moshën 14 vjeçare. Ftoj të gjithë shqiptarët të ndjekin faqen time “@llucagesti  në instagram për receta të ndryshme.

-Në syrin e një profesionisti, si do e cilësoje kuzhinën shqiptare?

Advertisement

-Është një kuzhinë e veçantë me gatime vërtetë të shijshme, të huajt e vlerësojnë shumë. Por gjithashtu jam shumë i kënaqur që shqiptarët që jetojnë jashtë vazhdojnë të gatuajnë ushqime shqiptare.

-Cili është sekreti i të qenit një kuzhinier i suksesshëm?

-Sekreti është të kesh dashuri për kuzhinën dhe gjithçka gatuan.

– Cilat janë cilësitë që duhet të ketë një kuzhinier profesionist?

-Mendoj që ndër cilësitë që duhet të ketë një kuzhinier profesionist është së pari thjeshtësia.Besoj se më e vështira nuk është që t’ja arrish, por që të mbetesh ai që je. Nuk duhet të ndryshosh, duhet të mësosh dhe dëgjosh shumë. Një kuzhinier i mirë mëson çdo ditë dhe është i apasionuar pas asaj që bën. Ai e ushtron profesionin me dëshirë dhe e transmeton atë tek kuzhinierët e tjerë, tek ata që do të vijnë pas atij. Duhet të jetë i lumtur në kuzhinë, pasi fundja ajo është lumturia për të.


Në kuzhinë me Gesti Llucën

– Cili është përbërësi më sfidues për ty në kuzhinë?

– Prodhimet e detit, sepse më pëlqen të merrem me krijimin e pjatave me to. 
– Ushqimi më i vështirë që ke gatuar…

-Nuk ka ushqim që gatuhet vështirë mendoj duke pasur parasysh që jam në kuzhinë me dëshirë pasion dhe përkushtim. Nuk ka gjë që nuk perfeksionohet.

– Incidenti më komik në kuzhinë…

– Përveç ndonjë të prere tek-tuk…

– Kjo s’është shumë komike…

– (Qesh) Po, është tragjike në fakt… Në përgjithësi, jam shumë i organizuar në kuzhinë, me kohën, me organizimin e gjërave. Ka patur gjëra që kam dashur t’i vë në pjatë, por s’i kam vënë…

– Gjëja më e çuditshme që ke ngrënë…

– Nga natyra, dua të eksploroj dhe asgjë nuk më duket e çuditshme. Për mua, çdo gjë është për t’u provuar.

– Ç’pjatë do na gatuash për një festë në ardhje?

– Një pjatë të re që të përfaqësojë lumturine, sepse festat meritojnë maksimumin! (Qesh)

Burimi: Albania Showbiz

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Aida Shtino: “Lëreni mo Ukrainën, por shihni ç’po bëhet në Durrës” 

Next Post

Syarta, ndryshe pa shpikje e receta…!

Advertisement