Kafshët shtёpiake ushtrojnë një efekt të dobishëm në shëndetin e njeriut, veçanërisht në rehatinë psikologjike, dhe madje supozohet se kontribuojnë në një rritje të jetëgjatësisë.

Macja

Duke shtrenguar feckёn tek këmbët tuaja, duke tundur bishtin rreth jush, macja thotë: “Përshëndetje, ju jeni shoku im i vjetër”.

Kjo sjellje është shenja e parë e një qëndrimi miqësor të maceve ndaj një personi dhe një nga mënyrat karakteristike për të shprehur mirënjohjen tuaj. Sa më shumë të flisni me macen, aq më shpesh macja do t’ju përgjigjet (mjaullin).

Macet shumë rrallë mjaullijnë me njëra-tjetrёn – kу tingull është veçanërisht për njerëzit. Nëse macja është afër jush dhe bishti i saj po dridhet, kjo është shprehja më e madhe e ndjenjës së saj të dashurisë.

Qeni

Nga pikëpamja e qenit, zgjimi në mëngjes dhe shikimi i pronarit është një arsye mjaft e mirë për lumturinë. Nëse qeni juaj ju do, atëherë: Ai lëpinë fytyrën tuaj qeni është i vendosur drejt jush, kjo është një shenjë e caktuar dashurie dhe përkushtimi.
Ndan lodrat e tij

Ndani lodrën tuaj – një mënyrë e përballueshme për një qen, për të treguar dashuri dhe respekt për udhëheqësin e tij.

Po të ndjek

Nëse qeni juaj ju ndjek përreth shtëpisë ndërsa jeni thjesht duke bërë punë ose duke pushuar, kjo është gjithashtu një shenjë dashurie. Qeni thjeshtё kёrkon qё tё ndodheni afёr tij.

Pergatiti: Blerina Mahmutaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *