Pica është ndër ushqimet më të preferuara në botë. Në SHBA, një person mesatarisht ngrënë 6000 copa pice brenda një viti.

1.Fjala ‘Picë’ për herë të parë është përdorur në vitin 997 në një tekst në gjuhën latine.

2.Në vitin 1835 Alexandre Dumas, autor i librit ‘Tre muskutierët’ vizitoj qytetin e varfër të Napolit. Napolitanët në verë hanin vetëm shalqi dhe në dimër vetëm pica.

3.Piceria e parë në Amerikë ishte në qytetin e Neë York, në vitin 1905.

4.Njerëzit nuk janë të vetmit që hanë pica. Ekziston një lloj i picës që është për qen që quhet ‘Heaven Scent Pizza’.

5.Në vitet e 60-ta, ushtria amerikane spiunoi reporterët dhe politikanët duke dërguar ushtarë si shpërndarës të picave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *