Përbërësit
Fletë të njoma sallate
200 gramë karkalecë mesatarë, të pastruar dhe të zier
1 filxhan domate qershi të prera në mes
1 avokado e pjekur
Majdanoz
Për salcën
2 lugë vaj ulliri
Lëngu i një limoni
2 pika tabasko (nëse doni)
1 lugë supe majonezë
Kripë, piper
Përgatitja
Në një pjatë të thellë vini domatet e vogla, sallatën, karkalecat, avokadon e prerë në feta dhe majdanozin. Në një tas të vogël përgatisni salcën, hidhni vaj ulliri, lëng limoni, majonezë, kripë, piper, përziejini mirë dhe hidhjani sallatës. Sekreti është tek avokadot; ato duhet të jenë të pjekura, po jo shumë të pjekura, sepse hidhërohet sallata. Nëse karkalecat janë shumë të freskët, hahen edhe të pazier.