Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Peda

 

Një ëmbëlsirë tradicionale indiane, shumë e lehtë për t’u përgatitur.

 

Advertisement

Përbërësit

2 lugë gjalpë i shkrirë

200 gramë qumësht Panda (i kondensuar, i ëmbël)

200 gramë qumësht pluhur

Pluhur kardamomi për aromë (mund ta zëvendësoni me ndonjë aromë tjetër), shafran i tretur në pak qumësht për ngjyrë (nëse dëshironi)

fistikë, bajame, ose arra për zbukurim lart

 

Përgatitja

Në një tigan hidhni gjalpin e shkrirë dhe pasi ngrohet, shtoni qumështin Panda. I përziejmë dhe pasi ngrohen, shtojmë qumështin pluhur dhe e përziejmë vazhdimisht që të mos ngjitet me tiganin dhe të mos digjet. Pas pak kohësh masa do të mblidhet, duke marrë formën e brumit. Në këtë moment, shtoni erëzën dhe shafranin nëse dëshironi e vazhdojmë përzierjen. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet paksa (jo plotësisht), aq sa ta durojmë nxehtësinë me duar. Lyejmë duart me pak vaj ose gjalpë dhe i japim formë peda-ve si toptha të rrumbullakët, pak të shtypur. I zbukurojmë sipër me nga një thelpi fistik, bajame, apo arrë.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Elektriku i dorës më i fuqishëm në botë

Next Post

Adelina Berisha: Nga shikimi, deri te prekja...

Advertisement