Përbërësit

– 4 patate të mëdha, të qëruara dhe të prera në kubikë

– 1/2 filxhani rrush i bardhë i thatë

– 2 lugë supe me fara pishe

 

Salca

– 4 lugë supe vaj ulliri

– 2 lugë uthull balsamike

1 lugë mustardë

2 lugë mjaltë i lëngshëm

kripë, piper

majdanoz

nenexhik, ose mente e tharë

 

Përgatitja

Ziejmë patatet në ujë, i heqim nga zjarri, i kullojmë dhe i lëmë të ftohen. Në një tas përziejmë rrushin e thatë, majdanozin, farat e pishës dhe patatet e ziera. Përziejmë përbërësit e salcës në mikser, ua hedhim përsipër patateve dhe i përziejmë mirë. E lëmë të paktën dy orë në frigorifer para se ta servirim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here