Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Kunguj të mbushur me sallam dhe djathë të bardhë

Përbërësit për 4 vetë:
4 kunguj të mëdhenj
2 domate të pjekura, të ndara në kube të vogla, bashkë me lëngun
200 gramë sallam i grirë në kube
100 gr djathë i bardhë
2 vezë
50 ml qumësht
3 feta buke, pa kore, mundësisht bajate, të copëtuar
1 lugë nenexhik i thatë apo i njomë
80 ml vaj
Kripë, piper

Përgatitja
Ngrohim furrën në 180 gradë celsius. Presim kungujt në mes, sipas gjatësisë dhe me një lugë të vogël u heqim tulin, duke lënë vetëm një cm trashësi. Nëse tuli nuk ka shumë fara, e mbajmë dhe e përdorim. I vëmë kungujt në një tepsi, mundësisht sa madhësia e tyre, u hedhim kripë dhe piper, 50 ml vaj dhe i pjekim afro 20 minuta, derisa të zbuten lehtë. Njëkohësisht, në një tigan nxehim vajin e mbetur në zjarr të fortë dhe kavërdisim sallamin e grirë, bashkë me gjysmën e sasisë së tulit të kungujve për 4-5 minuta. Gjysmën tjetër të tulit e ruajmë për ndonjëherë tjetër. Hedhim domatet, kripë e piper dhe e lëmë 4-5 minuta sa të lidhet salca. E heqim nga zjarri dhe e lëmë mënjanë të ftohet pak. Në një tas hedhim vezët, qumështin, gjysmën e bukës, djathin, nenexhikun, përzierjen e tiganit dhe i përziejmë. Nxjerrim nga furra kungujt, i mbushim me mbushjen e përgatitur, sipër u hedhim thërrimet e mbetura të bukës dhe i pjekim 10-12 minuta derisa mbushja të mpikset dhe të marrë një ngjyrë të kuqërreme në sipërfaqe. E shoqërojmë me sallatë.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Çarjet e betonit, tani riparohen me baktere

Next Post

Gjyshet ma zëvendësuan mamanë

Advertisement