Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Këndi i kuzhinës Kek me pjeshkë

 

Keni shumë pjeshkë të pjekura dhe nuk dini ç’t’i bëni? Një kek të thjeshtë me pjeshkë (në anglisht, crumble), ëmbëlsirë tradicionale angleze. Bëhet edhe me kajsi.

 

Advertisement

Përbërësit

Për mbushjen:

1 kg pjeshkë të pjekura, të qëruara dhe të prera në thela 1 cm

¾ filxhan sheqer

1 lugë gjelle lëng limoni

4 lugë çaji niseshte

Një majë luge kripë

Për sipër:

6 lugë gjalpë pa kripë, në temperaturën e dhomës

¼ filxhan sheqer kaf

1 filxhan miell (rrafsh)

Një majë luge kripë

 

Përgatitja

Vini furrën të ngrohet në 180 gradë celsius. Përgatitni mbushjen: përzieni pjeshkët, sheqerin, lëngun e limonit, niseshtenë e kripën dhe hidhini në një tepsi mesatare. Përgatisni pjesën e sipërme: Në një tas të madh, rrihni gjalpin dhe sheqerin kaf derisa të krijohet një masë e bardhë si shkumë, shtoni miellin e kripën dhe përziejeni me duar derisa të formohet një masë si rërë e ashpër. Hidheni këtë masë mbi atë të pjeshkëve, në afro 1 cm trashësi. Piqeni në furrë afro 40-50 minuta, derisa në qendër të dalin fllucka nga zierja e pjeshkëve, duke e mbuluar me një letër alumini (jo të mbyllur, por të hapur) pas 30 minutash. Shërbehet e vakët.

Këshillë: Mund të shtoni një gotë manaferra, ose boronica te pjeshkët. Pjesa e sipërme ngrin mirë, kështu që mund të bëni sa për dy herë (dy doza), ta vini gjysmën në ngrirje dhe ta ruani për një herë tjetër.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Pse disa njerëz nuk plaken kurrë?

Next Post

Shpjegimi i endrrave te mia...

Advertisement